5 Tips voor prachtige luchtbeelden met je drone

Heb je net een nieuwe drone, of bezit je al een tijd over een drone en wil je nog mooiere beelden maken? Er zijn een aantal tips die je kunnen helpen om eenvoudig mooiere beelden te maken. Met enkele simpele handelingen kan de kwaliteit van je filmwerk significant omhoog gaan.

Maakjeeigenspeelfilm.nl geeft je hier vijf belangrijke tips voor.

1. Beweeg rustig

Erg belangrijk voor het gebruik van de camera: beweeg altijd rustig. Te snel bewegen zorgt voor een waas, zelfs als de beeldkwaliteit goed is. Het maakt het lastiger om je te focussen op het beeld, wat leidt tot een onrustig beeld.

Beweeg rustig, zodat men goed de omgeving kan zien.

2. Let goed op het licht

Probeer ervoor te zorgen dat je de juiste belichting hebt. Natuurlijk heb je hier geen controle over met de zon, maar er zijn wel goede en slechte weersomstandigheden.

Hierbij kan er gespeeld worden met de belichting door de richting waarop je filmt. Richting de zon is vaak problematisch: de zon in de ‘rug’ van de drone is in veel gevallen beter. Probeer bij al je beelden de hoeveelheid licht ongeveer gelijk te houden.

3. Laag over de grond

Niet ieder beeld met een drone hoeft hoog in de lucht zijn: het kan juist erg mooi zijn om relatief laag over de grond te vliegen.

Dit geeft een bijzonder effect dat erg interessant is. Een alternatief is dicht op de boomtoppen vliegen.

Let natuurlijk altijd op de veiligheid en houd je aan de regels van het vliegen met drones.

4. Houd de horizon in het oog

Houd zo goed mogelijk de horizon in het oog. Niet alleen helpt dit tijdens het vliegen en met de oriƫntatie, ook is het voor de kijker prettig als er een horizon of vergelijkbaar in beeld is.

De horizon kan ook de rand van een gebouw, brug of weg zijn: het gaat om een oriƫntatiepunt.

5. Volg lijnen op de grond

Volg lijnen van structuren op de grond voor je vliegrichting. Vlieg je bijvoorbeeld over een natuurgebied met een pad, dan kan het mooi zijn om dit pad in de lucht te volgen.

Vlieg je langs een klif, dan kan de rand van de klif mooi zijn. Natuurlijk hoef je de lijnen niet letterlijk te volgen, maar het volgen van de lijnen biedt vaak wel een prettig beeld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *