Met een Ultimaker ontwerpen


De 3D printer van Ultimaker speelt in veel gevallen een belangrijke rol in het proces van ontwerpen. Wie zich hier nog niet eerder mee beziggehouden heeft, kan veel nieuwe dingen leren. Met de printers van deze fabrikant is namelijk zeer veel mogelijk. Dat komt onder andere door de flexibele toepasbaarheid. De printers van deze fabrikant hebben in dat opzicht wel iets extra’s te bieden ten opzichte van de modellen van de meeste concurrenten. Het is leuk om te kijken welke mogelijkheden er allemaal liggen. Daardoor is goed te bepalen wat je zelf met de printer kan bereiken.

Het gebruik van filament
Dat de Ultimaker 3D printer zo geschikt is, heeft onder andere te maken met de manier waarop ontwerpen uit de printer komen. Daar speelt materiaalgebruik een belangrijke rol in. In de wereld van 3D printen heet dit filament. Het voordeel van de printers van deze fabrikant is dat er veel verschillende mogelijkheden zijn als het gaat om materiaalgebruik. Denk aan bekende soorten als PLA en ABS, maar denk ook aan PC of de versterkte vorm van PLA. Ook hele andere materialen dan plastic zijn in sommige gevallen te gebruiken voor de prints. Dat maakt dus eigenlijk alles ook mogelijk.

De grenzen van ontwerpen opzoeken
Het leuke aan de flexibele mogelijkheden van de Ultimaker 3D printer, is dat er ook veel mogelijk is in ontwerp. Dat betekent dus dat je voortdurend de grenzen kunt opzoeken. Dat de printer zelf ook nog eens aan de hand van de persoonlijke wensen is in te richten, maakt dit alleen maar nog meer mogelijk. Daardoor is het vooral voor bijvoorbeeld kunstenaars en ontwerpers aantrekkelijk om juist met deze printer te werken. Als het gaat om het opzoeken van de grenzen, dan zal vaak blijken dat er eigenlijk geen grenzen zijn. Elk ontwerp lijkt mogelijk te zijn.

Steeds iets groter maken
Het leuke aan Ultimaker is dat het bedrijf zelf ook een bijzondere insteek heeft. Het wil de printers steeds verder kunnen uitbreiden. Of in ieder geval de mogelijkheid bieden aan de gebruikers ervan. Dat kan bijvoorbeeld worden gedaan met add-ons. Die zorgen dat er meer mogelijkheden zijn en dat innovaties op bestaande printers zijn toe te voegen. Daardoor is voor de gebruiker het aantal mogelijkheden met de printer steeds iets groter te maken. Dit maakt het werken ermee natuurlijk ook alleen maar nog leuker. Een goede reden om dit dus ook goed uit te zoeken als gebruiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *