Van amateur tot professioneel: 3 handige trucs

Ben je net begonnen met het maken van je eigen films, dan valt er waarschijnlijk nog een hoop te leren. Of je nu kleine familiefilmpjes wilt maken of ambitie hebt om aan serieuze ambities te werken: je bent eigenlijk nooit uitgeleerd. In beide gevallen zijn er bovendien enkele overeenkomende tips die altijd belangrijk zijn.

Maakjeeigenspeelfilm.nl heeft 3 belangrijke tips die nooit mogen ontbreken wanneer je bezig bent met de productie van een film.

1. Vloeiende bewegingen

Erg belangrijk is dat je enkel vloeiende bewegingen maakt met de camera, àls je al wilt bewegen met de camera. Een veelgemaakte fout in het maken van films is te veel beweging, waardoor het moeilijk is om je te focussen op het beeld en het beeld erg onrustig overkomt.

Maak je een beweging, doe dit dan langzaam en vloeiend.

2. Speel met invalshoeken

Als beginner ligt het voor de hand om alles op rechte wijze in beeld te brengen. Het stabiel in beeld brengen van een scène of object kan al lastig zat zijn.

Probeer toch al vroeg te spelen met je filmhoeken. Zo kom je er snel achter wat er goed werkt en wat een minder goed idee is. Voorbeelden zijn van laag en hoog filmen, maar ook ingezoomd of juist van veraf. Speel hier veel mee, ook in de nabewerking, zo maak je de film een stuk boeiender.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *